Fødsel

Anmeldes af forældrene til kirkekontoret i det sogn, hvor forældrene/moderen bor. Bor man i Tveje Merløse sogn administreres fødsler osv fra kirkekontoret i Sortebrødreklosteret ved Skt. Nikolai Kirke i Holbæk. Senest to hverdage efter fødslen leveres blanketten "Fødselsanmeldelse", som udleveres af jordemoderen.

Faderskab

Hvis forældrene ikke er gift, skal der laves en Omsorgs og Ansvarserklæring. Denne laves digitalt på borger.dk.

Dåb

Aftales med kirkekontoret i Tveje Merløse Kirke, og med den præst, som har gudstjenesten den dag, man ønsker at dåben skal finde sted. Oplysninger om barnet, samt navn og adresse på mindst tre faddere afleveres til kirkekontoret før dåben.

Der er fælles dåbsaftener i kirken hver måned, hvor præsterne fortæller om dåben og det praktiske. Brev udsendes fra kirkekontoret.

Konfirmation

I kirkebladets forårsnummer er der udførlig omtale af indskrivning til konfirmation. Her finder man også datoerne for konfirmationerne. Datoer kan ligeledes ses her på hjemmesiden.

Vielse

Aftales med kirkekontoret i Tveje Merløse Kirke og den præst, man ønsker skal foretage vielsen. Man bedes henvende sig i sin bopælskommune og her få udstedt en prøvelsesattest. Attesten skal hentes tidligst fire måneder inden vielsen, og er nødvendig for at man kan blive viet.

Hvis man ønsker at skifte navne på bryllupsdagen, kan man få vejledning på kirkekontoret.

Begravelse/bisættelse

Man retter henvendelse til den præst man ønsker skal medvirke og til bedemand. Dødsanmeldelsen og den af lægen udstedte dødsattest afleveres til kirkekontoret eller til præsten evt gennem bedemanden. Valg af gravsted m.v. aftales med graveren.