Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Hvad skal jeg gøre i forbindelse med fødsel, dåb, vielse og begravelse?

Fødsel

Anmeldes af forældrene til kirkekontoret i det sogn, hvor forældrene/moderen bor. Bor man i Tveje Merløse sogn administreres fødsler osv. fra kirkekontoret i Sortebrødreklosteret ved Skt. Nikolai Kirke i Holbæk. Senest to hverdage efter fødslen leveres blanketten "Fødselsanmeldelse", som udleveres af jordemoderen.

Faderskab

Hvis forældrene ikke er gift, skal der laves en Omsorgs og Ansvarserklæring. Denne laves digitalt på borger.dk.

Dåb

Aftales med kirkekontoret i Tveje Merløse Kirke, og med den præst, som har gudstjenesten den dag, man ønsker, at dåben skal finde sted. Oplysninger om barnet, samt navn og adresse på mindst tre faddere gives til kirkekontoret før dåben.

Der er fælles dåbsaftener i kirken hver måned, hvor præsterne fortæller om dåben og det praktiske. Brev om bådsaften udsendes fra kirkekontoret.

Konfirmation

Datoer for konfirmationer kan ses her på hjemmesiden. I Tveje Merløse Kirke konfirmerer vi elever fra 7. klasserne. I løbet af foråret (februar/marts måned) året før det vil sige, når de unge mennesker går i 6. klasse, bliver der åbnet for digital tilmelding til konfirmation og konfirmationsforberedelse her på hjemmesiden.

Vielse

Aftales med kirkekontoret i Tveje Merløse Kirke og den præst, man ønsker skal foretage vielsen. Man bedes henvende sig i sin bopælskommune og her få udstedt en prøvelsesattest. Attesten skal hentes tidligst fire måneder inden vielsen, og er nødvendig for, at man kan blive viet.

Hvis man ønsker at skifte navne på bryllupsdagen, kan man få vejledning på kirkekontoret.

Begravelse/bisættelse

Man retter henvendelse til den præst man ønsker skal medvirke og til bedemand. Dødsanmeldelsen og den af lægen udstedte dødsattest afleveres til kirkekontoret eller til præsten evt gennem bedemanden. Valg af gravsted m.v. aftales med graveren.