Dato Onsdag d. 6. oktober 2021, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Foredrag med Christian Hjortkjær

Foredrag med Christian Hjortkær, ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole Fra forbudskultur til påbudskultur – Hvorfor gør den nye moral de unge psykisk syge? Onsdag den 6. oktober kl. 19.00 i Kirkeladen. For alle, særligt konfirmandforældre.

I dag er der meget få ting, som de unge ikke må – men der er utrolig mange ting, de skal. De skal få sig en uddannelse, leve sundt, leve længe, leve lykkeligt, og så skal de først og fremmest være begejstrede og huske at nyde det.

Det betyder, at hvad der var 68’ernes frisættelsesprojekt, er blevet den nye generations udmattende krav, et ideal der ikke er selvvalgt, og som derfor afføder skam og utilstrækkelighedsfølelser. Men betyder det, at vi har tabt en hel generation til psykiske sygdomme? Eller er der håb at hente i den mest pligtopfyldende ungdom i lang tid?

Foredraget er i særlig grad henvendt til konfirmandernes forældre, men alle der har interesse er selvfølgelig velkomne.