Udgivet tor d. 31. maj 2018, kl. 11:06

Hvor mennesker er, skal folkekirken også være

af Pernille Hornum, leder af SPN

Sjælesorg på Nettet(SPN) er folkekirkens digitale online tjeneste til alle der måtte ønskeen sjælesorgssamtale på internettet.
Tanken bag initiativet er, at folkekirken skal være der, hvor mennesker er.
Tallene fra Danmarks Statistik viser danskernes brug af internettet. Mere end 92% af
danskerne har online adgang og mere end 87 procent er online hver dag. Så det er helt afgørende at folkekirken også er tilstede på nettet, så alle der har en smartphone, ipad eller en computer kan kontakte en af folkekirkens præster på Sjælesorg.nu og få en sjælesorgssamtale.
Sjælesorg på nettet (SPN) ønsker at bringe sjælesorg ind i den almindelige danskers
hverdag via internettet, samt at gøre opmærksom på folkekirkens generelle tilbud om sjælesorg, så enhver, der søger svar eller ønsker sjælesorg, som betyder omsorg for sjælen, bliver gjort bekendt med muligheden for en samtale med en præst om åndelige og eksistentielle spørgsmål.
Sjælesorg på Nettet er mobilt i den forstand, at hvis du har din smartphone eller ipad ved hånden, kan du ved at klikke dig ind på Sjælesorg.nu i åbningstiden chatte med en præst alle vegne fra, på gaden, i bussen, i toget, på arbejdspladsen, i frikvarterne, fra dit hjem.

Anonymitet
Sjælesorgssamtalerne mellem konfident og præst på Sjælesorg.nu er fortrolige, anonyme samtaler, hvor både præst og konfident er anonyme. Det betyder at det er muligt at skabe et fordomsfrit rum, i den forstand at køn, alder og udseende ikke bliver forstyrrende eller får betydning for samtalen.

Temaer i sjælesorgssamtalen på nettet
Typen af henvendelser og temaerne, der fylder i samtalerne beror ligeledes ofte på at det er muligt at være anonym på chatten. Præstationsangst, kærestesorger, selvmordstanker, angst og frygt, sorg og krise, overgreb, ensomhed, skilsmisse, utroskab, mobning, tvivl og tro, eksamensangst, meningsløshed, seksualitet er bare nogle af de eksistentielle dilemmaer både unge, midaldrende og ældre henvender sig med til præsterne på Sjælesorg.nu.

Med denne digitale indgang til sjælesorgen, hvor der ikke er nogen betingelser eller
kriterier for hvem der kan henvende sig, har folkekirken ramt et essentielt behov hos såvel de unge som ældre.

Link til sjælesorg på nettet: www.sjaelesorg.nu

Kategorier Nyheder